About

Me


Geboren en getogen in 1991 te Den Haag kon je me als kind, als ik niet buiten zat te spelen, vaak wel voor de buis vinden. Van jongs af aan was ik verliefd op de mooie animatieseries die voorbijflitsten. Op de Nederlandse televisie hadden we destijds nog de zenders Kindernet, Fox Kids, Cartoon Network en later nog Yorkiddin zonder nasynchronisatie, waar ik dan series zoals Dragonball Z (REWIND), Sailor Moon, Pokemon, Cardcaptor Sakura, en nog veel meer andere Japanse titels kon kijken. De expressies, de figuren, de verhalen; op manga en anime was ik gewoon helemaal gek.

Echter deed ik nooit wat met tekenen, tot ik in 2009, tijdens een les Economie opeens een hele intense drang kreeg om dingetjes in mijn schrift te schetsen. Zo ontdekte ik het plezier van op papier kunnen zetten wat je in je fantasieën hebt zitten. Sindsdien heb ik bijna elke dag zitten tekenen.

Een lange tijd kon ik er echt van genieten, maar op het gegeven moment begon het gevoel van 'beter worden' wel te kriebelen. De mooie industry-quality illustraties op het web, dat is waar ik wou zijn qua kwaliteit. In 2016 bezocht ik De Tekenacademie, en daar kreeg ik de kans om te doen wat ik het liefst wil, namelijk character design. Ook kreeg ik de mogelijkheid om te experimenteren met het model zijn, iets dat ik al jarenlang in mijn achterhoofd had zitten. Van dienst kunnen zijn op zo een manier klonk erg voldoenend, en in realiteit voelt het ook zeker zo.

Op het gegeven moment wil ik graag het genot van tekenen in manga-stijl delen met anderen die dat ook graag zouden willen. Daarom loop ik stage om les te leren geven, en tegelijkertijd ook mijn vaardigheden te kunnen ontwikkelen. Hierdoor zal ik mijn passie op meerdere manieren kunnen delen.

Profiel

Nickname Luxi
Locatie Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Beroep Kunstmodel, student illustratief tekenen
Computer
Specs
OS
Asus K93SV
i7-2630QM 2.0Ghz/8GB/250GB SSD/18,4"/1920x1080
Windows 7 x64
Mid-2012 Non-Retina Macbook Pro 13"
i7-3520M 2.9Ghz/8GB/750GB HDD/13,3"/1280x800
MacOS Sierra
Software Adobe Photoshop CC, Paint Tool Sai
Grafische tablet Wacom Intuos Pro Pen & Touch M
Wacom Intuos 4L
Hobbies Boksen, muziek produceren, wandelen, fotografie
Favoriete muziek Garage, House, Classic Hardcore, Jungle
Favoriete manga series Rozen Maiden, i-Shoujo
Favoriete anime series Dragonball Z, Dragonball Super, Space Dandy, Rozen Maiden, Rozen Maiden: Zurückspulen, Hanasaku Iroha, Gatchaman Crowds, Gatchaman Crowds: Insight, Itoshi no Muuco, Hacka Doll, Manyuu Hikenchou, Senran Kagura, Sekkou Boys, Ghost in the Shell: SAC
Favoriete anime films Akira, Ghost in the Shell (1995), Ghost in the Shell: Innocence, Princess Mononoke
Favoriete comic series Power Girl, Gwenpool
Favoriete cartoon series Cow and Chicken, Dexter's Laboratory, The Powerpuff Girls, Ed Edd n Eddy, Beast Wars
Favoriete films Lord of the Rings trilogy, The Hobbit trilogy, Dead or Alive trilogy, Harry Potter series, Zebraman, The Matrix trilogy, Infernal Affairs trilogy, Musa the Warrior, Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance, Judge Dredd (1995), Dredd, Schindler's List, The Intouchables, Mortal Kombat, Mortal Kombat: Annihilation